سبد خرید شما خالی می باشد.
 0 
وزن مخصوص آهن

فولاد به صورت های مختلفی در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. برای نمونه می توان تیرآهن، میلگرد، نبشی، ورق و ناودانی را اشاره کرد. خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد این ماده و همچنین در دسترس بودن آن، سبب کاربرد فراوان آن شده است که می توان با افزودن عناصر دیگر به آن، محصولاتی ایجاد کرد که پایداری و استحکام بالاتری داشته باشند. از جمله پارامترهای مهم برای این محصولات، وزن مخصوص آهن می باشد که در این مقاله از سایت آهن 724 به بیان و بررسی آن پرداخته می شود و روش هایی برای محاسبه وزن ارائه می گردد.

فرمول محاسبه وزن ورق آهن

وزن پارامتر مهمی می باشد که باید قبل از ایجاد سازه، مورد بررسی قرار گیرد. برای محاسبه وزن ورق آهن می توان از وزن مخصوص و طول آن استفاده کرد که با ضرب این دو مقدار در هم به دست می آید. وزن مخصوص عددی است که وزن ورق را در طول واحد نشان می دهد و واحد آن کیلوگرم بر متر می باشد و این مقدار در جداولی ارائه شده اند که بر اساس ضخامت یا قطر می باشند، اگر به این جداول دسترسی نداشته باشیم می توان این مقدار را با ضرب سطح مقطع در چگالی به دست آورد و چگالی محصولات متداول آهن را در حدود 7.8 در نظر می گیرند. وزنی که با این روش به دست می آید به صورت تقریبی می باشد و می توان با استفاده از باسکول و بعد از بارگیری میزان دقیق را داشت.

وزن ورق (بر حسب کیلوگرم) = طول (بر حسب متر) * عرض (بر حسب متر) * ضخامت (بر حسب میلیمتر) * 7.8( چگالی ورق )

محاسبه وزن ورق

یکی از روش های ساده برای محاسبه وزن ورق، استفاده از چگالی و حجم آن می باشد که با ضرب کردن این دو مقدار در هم در نهایت وزن ورق را خواهیم داشت. چگالی به عنوان یک عدد ثابت بیان می شود که در حدود 7.8 در نظر می گیرند. حجم ورق را می توان با ضرب طول در سطح مقطع آن به دست آورد. امروزه بسیاری از محاسبات از جمله وزن، به کمک نرم افزار های مهندسی صورت می گیرد و دارای دقت بالایی می باشند و در زمان کوتاهی می توان به حجم بالایی از اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشت و تصمیم گیری سریع تر صورت پذیرد. 

 طول(m) عرض(m)ضخامت(mm)  چگالی وزن(kg)
 2  1  0.5  7.8  8
 2  1  0.7  7.8  11
 2  1  1  7.8  16
 2  1  1.5  7.8  24
 2  1  2  7.8  32
 2.5  1.25  0.5  7.8  13
 2.5   1.25  1  7.8  25
 2.5   1.25  1.25  7.8  31
 2.5   1.25  1.5  7.8  37
 6  1  0.5  7.8  24
 6   1.25 0.5  7.8  30

وزن های موجود در جدول به صورت حدودی می باشد و بهترین راه برای بدست آوردن وزن دقیق، وزن کشی با استفاده از باسکول و ترازو می باشد.

در طراحی سازه ها پارامترهای مهمی وجود دارد که باید به آنها توجه شود. از جمله مهم ترین این پارامترها می توان وزن را نام برد. روش های متفاوتی برای محاسبه وزن وجود دارد که در بالا یک روش ارائه شد. یکی از روش هایی که امروزه مورد استفاده فراوان قرار می گیرد استفاده از نرم افزار های طراحی مهندسی از جمله ایتبس می باشد که با صرف زمان اندکی و به راحتی مقدار مورد نیاز برای سازه را محاسبه می کنند؛ همچنین دقت بالایی دارند و به عنوان روش قابل اعتماد می باشند. تمایل به ساخت ماشین آلات و سازه های عظیم سبب شده است که روش های معمولی برای محاسبه وزن کارایی کافی نداشته باشند و باید از لوازم ابزار دقیق و نرم افزارها برای انجام این محاسبات کمک گرفته شود.